Domácí vaječňák (vaječný koňak)

Domácí vaječňák (vaječný likér - koňak)
Domácí vaječňák (vaječný likér - koňak)
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    15 Minut

Domácí vaječňák (vaječný koňak)

Domácí vaječňák neboli také vaječný koňak či likér si připravuje na Vánoce snad téměř každý, kdo je milovníkem likérů. Je snadný, dobrý a jeho příprava zabere pár minut. Navíc Vám stačí pouhých pár ingrediencí. Já tento recept letos zkoušela poprvé a je vážně moc dobrý.

Suroviny na domácí vaječný koňak:

  • 3 ks žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml tuzemského rumu
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka

Vyzkoušejte také:

    Postup přípravy

    Nejprve si oddělíme žloutky od bílků, protože potřebujeme pouze žloutky. Odměříme si rum podle toho jak má kdo rád. V receptu je pouze orientační množství rumu, kterým se nemusíte řídit.

    Krok1

    Začneme tím, že si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět šleháme 3 minuty. Čas šlehání dodržujte přesně. Poté přidáme rum a opět lehce prošleháme.

    Závěr

    Takto připravený domácí vaječňák dejte chladit do lednice a můžete začít popíjet kdykoliv budete mít chuť.

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem komentářů:( 1 )
    • vito

      Proč má ten vaječňák takovou vyblitou barvu? Teda vlastně žádnou

      https://bestrecepty.cz/recept/domaci-vajecnak-vajecny-konak-recept/

      • Péroslav Strčimtihotam

        Protože se šetřilo na vejcích, přitom jak už název napovídá, je to “vaječný likér” takže logicky bych čekal více než 3 ubohý žloutky bůhví odkud.
        “Rumu, dejte kolik chcete, salka celou plechovku, mléko teda plnotučný, když jsou ty vánoce a výsledkem je přeslazený cosi s vyblitou barvou, ale udělali jsme si to sami doma a ušetřili na vejcích, tak se můžeme plácat po ramenou a mlaskat si, jakej výbornej vaječňák děláme, usoudíme že je to nejlepší vaječňák co jsme kdy pili (vzhledem k výsledku se není čemu divit) a zkoušíme s tím machrovat na internetu. Leda tak v nějaké kuchařce pro hlupáky by to obstálo.
        Nezlobte se na mě, ale takovéto recepty, stejně tak jako lidé kteří je vymýšlí jsou na piču.

    • Hanina

      Dělala jsem z domácích vajec a byl dobrý

    Napište komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.